FERYA Empoderament d’APIMA

Díptic informatiu | Contingut del curs | Grups del projecte 

El projecte FERYA (Famílies en Xarxa i Actives) és un projecte d’àmbit nacional, coordinat des de Palma, que es duu a terme a Balears i a altres comunitats autònomes, dissenyat per IREFREA, amb la col·laboració de FAPA Mallorca.

Des del curs 2016/17 el programa FERYA-IB s’està aplicant a totes les Illes Balears, gràcies a la col·laboració de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, que ens ha permet començar la implementació també Eivissa, Formentera i Menorca, iniciant una xarxa activa i realitzant les xerrades de conscienciació i els tallers de capacitació.

 
TALLER GENER 2020
 – INSCRIPCIÓ

 QUÈ ES?

És la fase aplicada del projecte EFE – European Family Empowerment, un estudi de 3 anys sobre l’empoderament de les famílies europees realitzat entre Espanya, Portugal, Regne Unit, Suècia, República Txeca i Eslovènia.

OBJECTIU

El seu objectiu és avançar en l’empoderament de les associacions de pares i mares, capacitant-les per prevenir els riscos que afecten als infants i adolescents, en especial els que tenen a veure amb el consum d’alcohol i drogues.

EMPODERAMENT?

D’una manera resumida, podem dir que

EMPODERAMENT és el procés en el qual les persones col•laboren per aconseguir canvis en les seves comunitats, exercint més poder i influència sobre els temes que els importen.

En el cas concret de les APIMA i famílies, capacitant-nos perquè actuem de manera eficaç davant els riscos que afecten als nostres fills i filles.

Si les APIMA estan més empoderades, més fortes, i són conscients de les seves capacitats poden ajudar millor a les famílies a empoderar-se front a aquest riscs. La prevenció de drogues és un camí, però l’objectiu real és l’empoderament, creant una xarxa de pares i mares disposats a liderar canvis en les seves associacions, aconseguint una major visibilitat i activitat en la prevenció de riscos en els menors.

BLOCS TEMARI

  • Un nou paradigma: La família com a agent socialitzador de la prevenció
  • Un repte: Conèixer per prevenir els riscos a l’adolescència. Els consums tòxics com a centre d’altres riscos.
  • Una estratègia: l’empoderament de les famílies organitzades. Com gestionar-ho en pro de la prevenció.
  • Un aprenentatge: com millorar el lideratge a les associacions de pares i mares.
  • Una aventura: Accions realitzades per les associacions. La promoció i contagi de la prevenció, creixent en empoderament i treball en xarxa.

 Descarregar fulletó informatiu

GRUPS DEL PROJECTE

Els cursos tenen una part teòrica, les sessions presencials, i una altra pràctica, els grups de treball.

Amb l’objectiu de complementar i avançar en els continguts tractats a les sessions teòriques, s’han creat diversos grups de feina a cada comunitat autònoma. Cada un d’aquests grups han definit un objectiu i un pla de feina, amb unes accions concretes i avaluables per aprofundir en l’empoderament del grup.

MALLORCA

Els darrers anys s’ha pogut observar com a les festes municipals s’està generalitzant l’organització de botellots als carrers i places dels pobles, de forma paral·lela a les activitats musicals i lúdiques dels ajuntaments. Aquests botellots, a més de les seves conseqüències negatives pel consum d’alcohol:

  • desvirtuen el sentit de les festes populars
  • perpetuen entre els joves un tipus d’oci basat en el consum d’alcohol
  • inciten al consum d’alcohol a joves cada vegada de menys edat, que participen en aquestes festes populars amb la tranquil·litat dels pares que confien en la tipologia de festa tradicional

L’objectiu del grup és la creació d’un manifest per denunciar aquesta situació i cercar el compromís dels ajuntaments implicats en la cerca de solucions.

ILLES BALEARS

El curs 2016-17 se va començar a implantar el programa FERYA a la resta d’illes, realitzant xerrades informatives i de conscienciació, així com tallers de capacitació amb la col·laboració de les distintes federacions d’associacions de pares i mares.

ALTRES CCAA

El programa FERYA, mitjaçant IREFREA, s’està implantant a altres CCAA, podeu consultar més informació a www.ferya.es.

ARABA / ALAVA

La Diputació Foral d’Araba, mitjançant un conveni amb IREFREA i ajuntaments de la zona, duu a terme el programa PREBENFAMILIA, basat en la metodolia i material de FERYA.

MATERIAL DEL CURS link-blue

FERYA 2016

| Inscripció | El curs FERYA 2016 es realitzarà en les següents dates: Divendres 11 març – de 16 a 20 hores Dissabte 12 març – de 9.30 a 13.30 hores CEIP Puig de sa Morisca – Santa Ponça El taller és gratuït – hi ha servei de guarderia, l’heu de sol·licitar a la inscripció. INSCRIPCIÓ Si vos voleu inscriure …

Veure pàgina »

FERYA III

| Inscripció | El curs FERYA III 2015 es realitzarà en les següents dates: Divendres 17 abril – de 16 a 20 hores Dissabte 18 abril – de 10 a 14 i de 16 a 20 hores IES Berenguer d’Anoia – INCA El taller és gratuït – hi ha servei de guarderia (l’heu de sol·licitar a la inscripció) i …

Veure pàgina »

FERYA II

| Inscripció | Material del curs | El curs FERYA II 2014 es realitzarà en les següents dates: Divendres 7 març – de 16 a 20 hores Dissabte 8 març – de 10 a 14 i de 16 a 20 hores ACTUALITZACIÓ: El curs es realitzarà a Pollença, vos informarem de l’adreça en fer la inscripció. …

Veure pàgina »

FERYA Taller Palma II

| Inscripció | Material del curs | El taller del projecte FERYA es realitzarà al CEIP Rafal Vell (Palma) en les següents dates: Divendres 24 de maig – de 16 a 20 hores Dissabte 25 de maig – de 10 a 14 i de 16 a 20 hores El taller és gratuït – hi ha …

Veure pàgina »

Protegit: FERYA – MATERIAL DEL CURS

No hi ha extracte perquè és una entrada protegida.

Veure pàgina »

5 comments

Anar al formulari de comentaris

  1. Jose martin morillo

    Buenos dias,
    Quisiera participar el viernes y sabado a este curso.

    [tel]

    Slds

    Js

  2. Mariluz

    Hola,
    asistí el pasado curso del proyecto FERYA y fue muy enriquecedor. Nos ayudó a elaborar nuevas estrategias sobre prevención y estamos empezando a ponerlas en marcha desde nuestra apima. Sabemos que el camino es largo y lleno de obstáculos pero nos alegra saber que hay muchas otras personas trabajando a la vez y eso nos da ánimos para seguir.
    Mucha suerte a todos los que empezáis el próximo curso y que lo disfrutéis.
    Saludos

  3. Jose martin morillo

    Benvolguts companys,
    Donar-vos les gràcies, encare que no sigui membre d’una l’apa, de deixar-me participar a aquest taller/xerrada. Ho he trobat molt interessant i anim a totes les apas/pares a fer el taller. M’ha ajudat molt a entendre com puc ajudar als nostres fills a prevenir conductes de risc amb les drogues i l’alcohol.
    També donar les gràcies a les dues formadores.
    Esper que continueu amb la tasca de informació/ajuda/formació a tots els pares i també agrair a les apas la seva feina diaria als centres. També als professors.
    Salutacions cordials
    Pep

  4. Jose martin morillo

    Hola
    Ja m’he apuntat
    Pep

  5. Miquel Àngel

    😉

Els comentaris estan desactivats.