Iniciam un nou curs on no partim de zero, en el què hauríem de treballar per conservar la memòria que ens impedeixi acomodar-nos i que ens ompli d’arguments perquè ningú oblidi quin ha estat el paper de les famílies els darrers anys. Des de FAPA farem tot el possible per ser un suport en aquest sentit i per seguir fent passes endavant.
Per això, aquest estiu no hem aturat i ens hem empleat a fons en contactar, exigint un canvi significatiu de les polítiques educatives, amb totes les administracions que ens toquen de prop: la presidenta del Govern, el conseller d’Educació, el president del Consell Insular de Mallorca, el batle de Palma i la seva regidora d’Educació, el responsable de l’Oficina del Defensor del Menor i amb el nostre company, Jaume Ribas, ara Director General d’Innovació i Comunitat Educativa. I per descomptat hem estat en contacte amb molts dels companys i companyes de les entitats educatives amb qui hem lluitat els darrers quatre anys.
No caurem en el parany de voler qualificar el començament de curs de NORMAL o tranquil perquè enguany haurem de seguir lluitant contra la imposició de la LOMCE, ara amb plena implantació, però evidentment és un inici diferent als dels darrers anys en el què el TIL o la Llei de símbols han passat a la història, un inici en plena efervescència negociadora entre la comunitat educativa i l’administració.
En aquest escenari la convocatòria de vaga actual no es percep ara com una amenaça perquè els nostres fills i filles començaran les classes els dies prevists. Més aviat aquest nou concepte de vaga s’ha d’entendre com una estratègia que tots volem que arribi al seu fi però que no s’hauria de tancar sense un consens sòlid i el més satisfactori possible per totes les parts.
Així, doncs, d’acord amb la responsabilitat pròpia del nostre col·lectiu el repte per enguany serà treballar per ser agents d’equilibri dins les comunitats educatives. Un equilibri entre la coherència de les nostres idees i les circumstàncies que ens imposa la realitat, entre la inacceptable imposició d’una Llei nociva pels nostres fills/es i les limitacions legals i pressupostàries que en algun moment no podrem evitar.
Pel que fa al Pacte Social per l’Educació, des de FAPA seguirem treballant amb els companys i companyes d’Illes per un Pacte perquè representa per a nosaltres la recerca de l’estabilitat del sistema educatiu i perquè ha estat la prova inequívoca de que quan sumam les nostres forces la mescla millora.
Per acabar, com sempre, vos volem recordar que la junta directiva de FAPA està a la vostra disposició per compartir dubtes i noves iniciatives. Els canals de comunicació seran els habituals: web, xarxes, correus electrònics … i perquè vegeu que no anam de bromes, us anticipam que ja podeu reservar el 17 d’octubre perquè estam preparant una primera reunió que probablement tindrà el format d’assemblea extraordinària. Allà vos informarem de cursos, nous projectes i d’alguns canvis de normativa fiscal que ens afecten de forma important.
El dia 11 de setembre ja és aquí, companys/es, així que només ens resta desitjar-vos sort a la feina i que ens tornem a trobar en el camí.