«

»

set. 12 2016

AVUI HA COMENÇAT EL CURS

Cap incidència ressenyable que hagi impedit l’inici de curs ha arribat avui a les oficines de FAPA Mallorca. El curs ha començat, no direm que amb normalitat perquè cap curs amb LOMCE es podria qualificar de normal.

Sembla que ha passat una eternitat des d’aquells dies en què el grau de conflicte educatiu ens obligava a iniciar el curs amb reunions informatives i mobilitzacions per reclamar una situació insostenible, malgrat això no ha passat tant de temps i la situació actual és millor però no és la ideal.

Les retallades ferotges viscudes els darrers anys s’han començat a revertir, en són exemples  l’increment de professorat o la inversió en infraestructures, però també tenim dades que ens indiquen que les solucions no arriben a tothom per igual i en alguns centres la necessitat de suports per l’alumnat amb necessitats, les ràtios o els problemes en les infraestructures continuen generant mals de cap.

És per això que des de FAPA Mallorca, voldríem comptar amb la col·laboració de les APIMAs i que  fóssim una font fidedigna d’informació que servís per treballar en positiu i traslladar a la Conselleria d’Educació les mancances que encara pateixen els nostres fills i filles. Així, doncs, si després de fer ús dels canals habituals no es solucionen els problemes, feu-nos-ho saber i amb la capacitat que hem adquirit els darrers anys reclamarem cada situació a on correspongui.

No seríem justs si no reconeguéssim que l’administració actual ha fet bona feina en temes com les ajudes de menjadors, que per primera vegada es resolen abans de l’inici del curs, on s’ha arribat a 2.100.000 euros. També s’ha incrementada la partida pel Programa de reutilització de llibres de text, tot i que no s’ha resolt un problema enquistat que genera diferències entre centres i que any rere any sagna les famílies entre 200 i 450 euros per fill/a.

Però si algun tema preocupa per sobre els altres a tota la comunitat educativa és la continuïtat en la implantació de la LOMCE. Sembla que hem entrat en un procés d’acceptació i d’assoliment del “compliment de la llei” que ens fa assumir que no queda més remei que patir i AIXÒ NO POT SER AIXÍ.

Les proves de revàlida a 4rt d’ESO i 2on de Batxillerat són la darrera passa per tancar el calendari d’implantació LOMCE. Aquestes proves, insistim, no aporten res a la qualitat del sistema i consideram que hi ha millors maneres d’aprofitar el que serà el darrer curs d’acadèmic de molts joves que caben l’educació obligatòria. Cal que la Conselleria posi fil a l’agulla i faci alguna cosa més que presentar recursos i que ho faci en consens amb la comunitat educativa.

Acabam aquesta primera comunicació parlant dels pressupostos de la nostra comunitat perquè aviat seran d’actualitat. Des de FAPA demanam al govern de les Illes que incrementi de forma progressiva la inversió en educació en el sentit de les seves promeses electorals que eren del 4,5% del PIB per part de MES, el 5% del PSOE o el 7% de Podem.

La progressió raonable indicaria passar del 2,9% actual a un 3,5% al 2017, un 4% al 2018 i a final de legislatura un 4,5%. Això significaria uns 1000 milions per educació al 2017, una quantitat molt necessària per fer front a la situació que vivim.

Res més per ara, bon inici de curs i recordau que a FAPA SEGUIM AL PEU DEL CANÓ.

LA JUNTA DIRECTIVA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>