Davant el caos normatiu i la improvisació organitzativa de la Conselleria per tot el que afecta al TIL, les associacions de directors de Primària (ADIPMA) i Secundària (FADESIB) i l’associació d’Inspectors d’Educació (ADIDE) han emès un comunicat per tal de posar llum a alguns punts que estan generant molts de dubtes i que els responsables de l’administració no saben o no volen aclarir.
Coincidint amb el que hem publicat a l’article anterior TIL I EL FINAL DE CURS, el document explica el procés d’aprovació del TIL i concretament, sobre la participació de l’APIMA i les famílies, diu:
3) APORTACIONS I CONSULTA A LES ASSOCIACIONS D’ALUMNES I DE PARES I MARES:
Si en l’actualització o modificació del projecte es fa una distribució horària de les llengües i matèries objecte d’ensenyament diferent de la que estableix el Decret 15/2013 és preceptiu realitzar una consulta no vinculant a les famílies, seguint el procediment establert a l’article 6.4 de l’Ordre de 9 de maig de 2014.A més, i en tots els casos, s’ha de tenir present que el Decret 15/2013 prescriu la consulta de l’esborrany a les Associacions d’alumnes (si n’hi ha), i de pares i mares, i també al claustre (art. 19.2 i 3), perquè hi puguin fer aportacions.
Encara que l’Ordre no fa referència a aquesta consulta, el Decret és d’obligat compliment i per tant aquesta petició d’aportacions no es pot obviar.
Per això, vos recomanam que estigueu pendents de que el procés no vulnera el nostre dret a la participació i que valoreu emprendre accions si fos el cas. Com sempre, ens teniu a la vostra disposició per donar-vos l’assessorament que necessiteu.
2 comments
Anònim
11 juny, 2014 a 14:17 (UTC 1) Enllaç a aquest comentari
Improvització no existeix, és improvisació.
FAPA Mallorca
11 juny, 2014 a 16:21 (UTC 1) Enllaç a aquest comentari
Corregit,
gràcies.