Des de FAPA MALLORCA, en representació de les 190 associacions de mares i pares d’alumnes que la formen, volem exposar que la situació que va provocar l’inici de curs més caòtic que es recorda en aquestes Illes no ha millorat i que en tot cas s’ha agreujat.
En aquest moment, a més dels arguments apriorístics exposats des d’entitats de reconegut prestigi com la pròpia Universitat de les Illes, disposam de proves d’avaluació realitzades des dels centres educatius que presenten les conseqüències negatives de l’aplicació del Decret Integrat de llengües.
Els resultats de les proves realitzades sobre un total de 2.375 alumnes per part de l’associació de directors d’educació secundària de Mallorca (ADESMA), conclouen que aproximadament un 80% de l’alumnat de primer d’ESO no està en condicions de rebre l’ensenyament d’una assignatura íntegrament en anglès.
Per aquest motiu, des de FAPA, a més d’agrair el compromís dels diversos membres de la comunitat educativa que s’esforcen per demostrar el despropòsit que suposa l’aplicació del Decret de TIL, volem constatar les nostres conviccions, vives com el primer dia, i consideram indispensable arribar a algun consens que permeti que aquesta situació no s’allargui en el temps perquè provoca efectes irreversibles en la qualitat educativa de les Illes Balears.
Dissortadament la Conselleria d’Educació ha demostrat a les seves darreres actuacions que no sap on trepitja i que la seva actitud és tot menys conciliadora. El darrer exemple el tenim a la manca de resposta a la Defensora del Pueblo que, en atenció a la reclamació presentada per FAPA Mallorca, li ha demanat reiteradament uns informes sense obtenir-ne resultat.
Concretament, la institució de la Defensora del Pueblo ha enviat tres vegades la petició d’informe però la Conselleria li ha fet cas omís. La primera petició en data 30 de setembre, la segona en data 28 d’octubre i finalment el 27 de novembre, fa pocs dies.
La institució de la Defensora ens diu exactament que:
“Con relación a su queja, tramitada con el número arriba indicado, ante la tardanza en recibir la información que esta Institución solicitó a la Consejería de Educación, Cultura y Universidades, de la Comunidad Autónoma de las Illes Balears, se le comunica que con esta misma fecha se ha requerido la remisión urgente de la misma”.
Volem recordar que d’acord amb la llei 3/1981, de 6 d’abril, tots els organismes requerits per aquesta institució tenen l’obligació de col·laborar amb els seus requeriment, però malgrat això la Conselleria es resisteix, ignorant la llei que l’obliga.
1 comment
1 ping
Javier Serrano Polo
11 desembre, 2013 a 1:00 (UTC 1) Enllaç a aquest comentari
En relació al missatge que he enviat al senyor Rodrigo, encara que això no soluciona el problema de fons, potser sí que la seva carta a la Defensora servirà d’alguna cosa.
Aquesta actitud de la Conselleria està tipificada al codi penal. L’article 502.2 diu que l’autoritat o funcionari que obstaculitzi la investigació del Defensor del Poble, negant-se o dilatant indegudament l’enviament d’informes sol·licitats, incorren en pena de suspensió de sis mesos a dos anys.
Trobo que és una informació que hauria de constar en aquesta entrada com a mínim. Si la Conselleria es retarda per tercera vegada, potser FAPA hauria de començar a demanar imputacions. Al cap i a la fi, l’educació està en perill.
LA CONSELLERIA NO RESPON A LA DEFENSORA DEL POBLE | APIMA Costa i Llobera
6 desembre, 2013 a 12:29 (UTC 1) Enllaç a aquest comentari
[…] de FAPA MALLORCA, en representació de les 190 associacions de mares i pares d’alumnes que la formen, volem […]