La Conselleria ha emès unes resolucions per les quals imposarà, per ara a quatre centres, un projecte lingüístic que no ha estat aprovat pels consells escolars. [1] [2] [3] [4]
Ja no es tracta només d’un tema lingüístic, de percentatges d’assignatures o de la capacitació dels professors en llengües estrangeres…
Ara ja es tracta de que s’ignoren les lleis que defineixen l’organització dels centres i les competències dels consells escolars (LOE, art. 127) i de que es sancionen als docents que les respecten.
Ara ja es tracta de que es vulnera el dret fonamental de participació, gestió i control dels pares i mares dels centres educatius, que ens atorga la pròpia Constitució, art. 27.
Ho hem intentat explicar a la Defensora del Poble, i ara ho feim presentant una reclamació a l’Alta Inspecció Educativa de l’Estat per vulneració del dret de participació de les famílies, en el qual demanam la suspensió de les instruccions de dia 9 de maig i del Decret 15/2003 (TIL).
L’educació dels nostres fills, l’organització de les escoles i de les comunitats educatives, els procediments per decidir els projectes educatius a cada centre… no són fruit de l’atzar ni de la voluntat capritxosa d’uns mestres o d’uns pares.
Comissions, reunions de coordinació, departaments, claustres, consells escolars, assemblees… un camí llarg i laboriós per trobar la millor manera de que els alumnes de cada centre, els nostres fills i filles, arribin a aquesta educació de qualitat, de la què tant en xerram.
És un camí ple de feina, d’opinions diferents, de discussions… de consens, al cap i a la fi. Un consens imprescindible perquè sigui una escola democràtica, com ha d’esser una institució que pretén educar ciutadans democràtics.
I ara els pares i mares veim com se vol rompre aquest consens, com se vol canviar el camí per imposar projectes educatius que no han estat acceptats pels que coneixen la realitat del seus alumnes, dels seus fills.
Per això no ens podem quedar aturats.
2 comments
Joan
31 agost, 2013 a 10:57 (UTC 1) Enllaç a aquest comentari
Lloable la persistència en la defensa del dret de participació de les famílies. Podeu incorporar un enllaç al document de reclamació a alta inspecció educativa.
admin
3 setembre, 2013 a 9:56 (UTC 1) Enllaç a aquest comentari
Gràcies per avisar Joan, hem afegit el document en PDF.
El document és el mateix que a la Defensora del Poble, amb la reclamació de les actuacions concretes que pot realitzar l’Alta Inspecció Educativa.