«

»

jul. 26 2013

Reunió amb la Consellera Camps

_fapa_logoDescarrega pdf

FAPA Mallorca, en representació de les seves 180 APIMA associades, va mantenir dimarts dia 23 de juliol la primera reunió amb la responsable de la conselleria d’educació.

L’objectiu de la reunió era conèixer a la nova responsable de la conselleria i aprofitar per a exposar-li com havíem viscut les famílies aquest darrer curs, patint les retallades més dures que recorda la nostra comunitat i reaccionant amb responsabilitat per fer visible la trista situació. Això sí, amb la satisfacció del treball de les comunitats educatives que han recuperat la seva unitat i bona part del múscul social d’altre temps.

Dos missatges principals es varen fer arribar a la conselleria:

PRIMER.- FAPA Mallorca és molt conscient que cal obrir canals de diàleg amb l’administració però, com entitat independent que som, mantindrem la nostra actitud crítica i expressarem les nostres idees amb el caràcter més positiu que ens sigui possible. Potser alguns ens diran que feim política però mai no partidisme.

SEGON.- FAPA Mallorca és un col·lectiu divers i potent, ni minoritari ni radical, amb un equip de persones responsables i solvents al capdavant que representen a milers de famílies, a milers pares i mares que volem participar activament en la construcció del millor sistema educatiu possible pels nostres infants.

En la construcció d’aquest sistema educatiu, que per a nosaltres hauria de ser públic, gratuït, equitatiu i evidentment de qualitat, tant la conselleria com FAPA sabem que hi haurà temes als quals discreparem, com ara el TIL o la LOMCE, però cal cercar enteniment i vies per influir en el disseny de les polítiques i les accions concretes, per a què les unes i les altres sintonitzin amb les necessitats reals de la ciutadania.

En aquesta línia, a la reunió, es varen obtenir algunes declaracions i compromisos molt interessants, conscients que trobar solucions és qüestió sumar voluntats i no sempre diners:

  • La Sra. Camps va compartir amb FAPA, el seu parer personal sobre la importància de la participació activa de les famílies a les comunitats educatives i en especial dins els consells escolars, com a màxim òrgan de govern dins els centres que són encara.
  • Es va obtenir un compromís per establir un calendari de reunions entre FAPA i les diferents direccions generals amb la finalitat de tractar temes específics, com ara: la dotació de recursos humans, les convocatòries i pagaments de les ajudes a les famílies, el manteniment i la nova construcció d’infraestructures …
  • La consellera, quan vàrem reclamar sobre la retirada d’amiant i asbest als centres, ens va comunicar que ja tenien previst estudiar un calendari d’accions que s’executaria d’acord amb criteris tècnics i de forma progressiva, atesa la gran inversió que això suposa. Les primeres actuacions es preveuen pel 2014 i es proveirà alguna partida pressupostària a l’efecte.
  • També la consellera es va preocupar molt especialment per la manca de resposta a algunes peticions i es va comprometre a respondre i oferir alguna persona de la conselleria per garantir el contacte ininterromput.

Algunes de les peticions esmentades al darrer punt eren de la pròpia Federació i sobre temes tan importants com la normativa que regula les actuacions d’inspectors als centres, originada per la controvertida actuació d’un inspector a l’IES Binissalem, o d’altre tema reclamat com la necessària coordinació entre la conselleria de sanitat i la d’educació, originada pels 3 cassos de tuberculosi viscuts enguany a un centre escolar de Palma.

Sobre els dos temes de més actualitat, LOMCE i el TIL, els vàrem expressar el nostre rebuig mil vegades argumentat, oferint el material que hem publicat i les nostres explicacions si fos necessari. I en especial sobre el TIL, vàrem reiterar la proposta de COAPA, ja rebutjada per la conselleria i consistent en l’ajornament per un any de l’aplicació del decret.

Tot i ser un delicat equilibri, sabem que la nostra tasca amb l’administració s’ha de mantenir perquè la responsabilitat i el compromís adquirits amb les nostres APIMA ens obliguen a: establir bons contactes, fer arribar les necessitats de les famílies a les instàncies oportunes, obtenir compromisos per treure’n el màxim rendiment social i vetllar pel seu compliment. No és una tasca fàcil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>