El dia 9 de juny representants de FAPA Mallorca ens vàrem reunir amb el Sr. Miquel Coll, Gerent de l’IBISEC i suposadament responsable de l’execució de les actuacions sobre infraestructures educatives per part de la Conselleria d’Educació.
La reunió va ser decepcionant perquè no vàrem obtenir ni la informació, ni les respostes que volíem i a més ens vàrem dur la sensació que la persona que actualment hi ha al capdavant de l’IBISEC no sap el que té entre mans.
Per no saber, no sabia ni qui era FAPA Mallorca. Des de la Federació som molt conscients que no som el centre del món i que no tothom té perquè conèixer FAPA però ens va sorprendre que la seva primera pregunta fos: “I vosaltres qui sou i què voleu?” Això després d’un any al càrrec sense que s’hagués dignat a convocar una reunió informativa ni hagués fet una trista telefonada.
Des del primer moment va adoptar una postura defensiva i va deixar clar que ell no tenia cap responsabilitat sobre les actuacions de la Conselleria, que ell només complia ordres i es va limitar a explicar quatre coses que duia en tres papers que algú li havia preparat i que adjuntam. Increïble, si recordam que l’anterior gerent era qui ordenava la retirada de les llaçades verdes dels centres.
Des de FAPA Mallorca li vàrem comunicar que:
1.- la manca d’informació sobre les accions de l’IBISEC era inadmissible.
2.- volem conèixer el pla estratègic d’infraestructures i tenir un paper actiu en la pressa de decisions, criteris, prioritats …
3.- volíem lliurar còpia actualitzada de 27 peticions d’APIMA, exigint resposta per a cadascuna d’elles.
En vista de la seva actitud a l’endemà d’aquesta reunió vàrem passar per registre la còpia de les 27 peticions al cap de Servei d’infraestructures (Sr. Jordi Escudero), al DG de Planificació (Sr. Antoni Morante) i al Conseller (Sr. Martí March) per assegurar que algú ens doni resposta.
Poques dades més va compartir el gerent a la reunió. A més, tot allò que ens va dir ens va generar més preguntes i preocupacions:
- El pressupost que se li va adjudicar a l’IBISEC pel 2016 va ser de 8’8 milions d’euros i ja tenen compromesos 7’2, així que els centres que no estiguin en la llista ESTAT DE LICITACIONS tenen poques possibilitat de rebre actuacions.
- No hi ha, no coneix o no va voler informar-nos sobre l’existència d’un Pla estratègic d’infraestructures. Més que res perquè les famílies tenim dret a saber quins són els criteris i les prioritats.
- Ens va passar una relació de centres sobre els que, des del 2015, s’havien redactat i implantat els Plans d’autoprotecció (Emergències). A la llista hi havia 32 i quan demanàrem si tenien constància sobre si hi havia més de pendents no va saber què dir. Trenta-dos centres sense la seguretat prevista a la llei són molts centres i si queden 32 més és prest per celebracions.
- Sobre la retirada de l’amiant també ens va passar una llista del que havien fet i del que tenien previst fer però la veritat és que les dades no quadraven, com podeu comprovar, amb el document de l’ESTAT DE LES LICITACIONS. Hi ha centres als que els han de llevar amiant i no estan entre les xifres licitades (CEIP Torres de Balàfia d’Eivissa o IES Guillem Sagrera de Palma)
Finalment, ens va dir que no li demanàssim sobre decisions generals sinó sobre casos concrets i llavors vàrem treure el document dels 27 centres, amb 27 casos concrets, i com es va veure estret ens va dir que no podia respondre perquè no tenia tota la informació. Senzillament lamentable.
En definitiva, una reunió decepcionant que ens ha obligat a sol·licitar una reunió amb el DG de Planificació per aclarir les qüestions que el gerent va ser incapaç d’explicar.
No dubteu que tan bon punt tinguem la resposta a les peticions o qualsevol altra informació del vostre interès vos la farem arribar.