«

»

març 30 2022

Assemblea 2022 – resum

El passat dissabte, 26 de març, es va celebrar la XXXIV Assemblea anual de FAPA Mallorca, on vàrem comptar amb espais per a la reflexió i debat sobre l’educació i el nostre paper com a famílies, per al contacte personal informal i activitats lúdiques per als infants, recuperant la presencialitat gràcies a la col·laboració de l’IES Marratxí i la seva AMIPA.

FAPA-Mallorca-assemblea-2022Resum gràfic de la memòria

L’assemblea va aprovar la feina realitzada fins ara per FAPA Mallorca, continuar amb les línies de treball definides i treballar conjuntament, entre d’altres, els següents temes:

  • Continuar amb el treball del grup d’entorns escolars segurs i camins escolars, per millorar la mobilitat i seguretat en els accessos als centres.
  • La inclusió educativa, de manera complementària a la tasca dels centres educatius, visibilitzant i normalitzant la diversitat funcional entre les famílies, amb les associacions com a nexe i canal de suport per a totes les famílies del centre.
  • L’organització d’un grup sobre les mancances en infraestructures, tant per la necessitat de construcció de nous centres com en ampliacions i manteniment o reformes. Des de que es detecten aquestes necessitats fins que es resolen s’ha de recórrer un camí que pot ésser molt llarg, ple de tràmits burocràtics i dificultats administratives, pel que és imprescindible el compromís i la col·laboració tant del Govern com dels ajuntaments.
  • Els canvis de la nova llei educativa, LOMLOE, que afectaran a l’alumnat i les famílies. Els nous currículums encara no estan publicats i no hi ha previsió de que ho estiguin abans de l’estiu, pel que la seva implantació serà “flexible i progressiva” durant el proper curs. Per això, l’assemblea va acordar emetre una resolució demanant a la Conselleria que els centres no canviïn els llibres de text el proper curs, a l’espera de consolidar els propers canvis curriculars i metodològics. De la mateixa manera, cal avançar cap a un sistema de finançament dels centres educatius que garanteixi una gratuïtat real de l’educació, imprescindible per a l’equitat que l’ha de vertebrar.
  • Iniciar una reflexió conjunta sobre els deures escolars, que actualment no tenen un  tractament homogeni a tots els centres educatius i que afecten a l’equitat d’una manera important. La seva obligatorietat o no, l’excessiva càrrega d’infants i joves els horabaixes i caps de setmana o l’organització de les tasques en entorns digitals, són temes amb els què les famílies ens trobam i que necessiten reflexió i consens.
  • Organitzar una reunió per tractar la digitalització dels centres educatius: els Chromebooks, la seva idoneïtat, les repercussions en el desenvolupament dels infants i el seu temps d’ús, les edats adequades per iniciar els programes de digitalització a Primària o el projecte de digitalització que hi ha al darrere.

Les famílies confiam en què els nostres fills i filles puguin continuar recuperant la normalitat educativa, en la mesura en què el tractament de la pandèmia va millorant, i que es vagin compensant els perjudicis que han sofert durant aquests anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>