Divendres 28 de maig es varen celebrar les Assemblees de FAPA Mallorca 2021, una ocasió per trobar-nos, compartir la feina feta duran l’any 2020 i decidir el projecte de futur de la nostra federació. Vos feim un breu resum del que es va parlar, a més de la documentació detallada, memòria i projecte, que les associacions ja heu rebut.
L’Assemblea ha aprovat per unanimitat la gestió de la Junta el 2020, molt marcada per la pandèmia, com no podia ser d’una altra manera. Des del confinament el mes de març ha estat centrada en donar informació actualitzada i comprovada i el suport directe a consultes i problemes derivats de la situació originada per la COVID-19. S’ha treballart especialment el desenvolupament de la xarxa d’associacions, en un moment en que la comunicació i els espais compartits agafaven molta rellevància. La participació en la preparació del curs 20/21 durant l’estiu, amb les comissions organitzades per la Conselleria, i el seu seguiment als òrgans de participació, vetllant pels drets d’alumnat i famílies, ha estat l’altra part que ha ocupat gran part de la nostra feina.
Se va presentar i aprovar un projecte d’activitats bianual, per als cursos 21/22 i 22/23, per definir un horitzó més ampli una vegada se vagin superant les restriccions i dificultats que encara determinaran l’inici del proper curs. Les línies de treball generals, a més de les funcions habituals, inclouen els principals temes que s’estan desenvolupant i que tenen un abast temporal ampli. Aquests temes se concreten de distintes maneres, activitats puntuals, jornades, formació o algun dels projectes de la fedeació.
L’assemblea va aprovar el posicionament de FAPA Mallorca per al curs 21/22 i demanar a les administracions:
- Coherència de les mesures COVID a l’àmbit educatiu amb les aplicades a nivell general i a altres àmbits.
- Mecanismes concrets i definits de flexibilització de les mesures segons condicions epidemiològiques.
- Garantir presencialitat a tot Secundària, no únicament 1r i 2n ESO com s’ha definit a les propostes presentades.
- Recuperar tota l’atenció educativa a alumnat amb necessitats educatives i millorar la inclusió als centres ordinaris.
- Garantir serveis complementaris (marinera i extraescolars).
- Garantir menjadors escolars per a tothom i superar les restriccions que aquest curs han fet perillar la seva continuïtat. Amb la previsible recuperació econòmica, el proper curs seran més necessaris per s moltes més famílies.
- No permetre als centres projectes de digitalització a costa de la inversió econòmica de les famílies, fent passes enrere vers la gratuïtat de l’educació.
- Mantenir, en la mesura que sigui possible, ràtios més baixes que en temps preCOVID.
Finalment, a l’assemblea extraordinària es va elegir la nova Junta Directiva, amb la continuïtat dels membres de la junta anterior i la incorporació de 3 noves associacions, amb tota la il·lusió per continuar treballant per l’educació de tots els infants i joves.
2 pings