«

»

nov. 23 2019

Feminisme a l’escola: la denúncia de les violències masclistes i la lluita per la igualtat de la comunitat educativa

FAPA Mallorca vol donar l’enhorabona per l’acte organitzat per les comunitats educatives de més de 80 centres i que ahir dia 22 de novembre va servir per recordar la necessitat de continuar la lluita contra la violència de gènere que simbolitza el dia 25 de novembre,

Amb el nom de Feminisme a l’escola ens trobem amb la xarxa de centres educatius compromesos amb la igualtat. Aquesta xarxa ha aconseguit grans fites en el seu breu temps de vida i una d’elles va ser l’acte on l’alumnat de l’IES Son Ferrer va protagonitzar una performance colpidora: els matrimonis forçats, la prostitució, la gestació subrogada, els assassinats de dones pel fet de ser dones, etc., varen ser algunes de les violències de gènere que varen escenificar de forma extraordinària. En aquest mateix acte es va donar per inaugurada una exposició fotogràfica amb més de 100 fotografies on les comunitats educatives dels centres educatius participants han simbolitzat aquestes i altres tipus de violència de gènere i com es pot lluitar contra elles. Aquest acte va ser el producte d’una tasca conscienciadora i organitzativa de moltes persones i on l’alumnat va tenir un paper central.

La nostra Federació té molt clar que la igualtat és un dels valors fonamentals de qualsevol societat democràtica i que encara, a dia d’avui, no podem parlar d’una vertadera igualtat en la qüestió de gènere: la ideologia patriarcal, els estereotips de gènere, les pressions per la bellesa, l’hipersexualització de les dones, la taxa rosa, el sostre de vidre, les violacions i assassinats i molts d’altres exemples són mostres de com encara queda molta feina per fert per arribar a l’objectiu de la igualtat real. La coeducació és la clau per aconseguir aquest objectiu.

Gràcies a iniciatives com la del Feminisme a l’escola, podem veure com l’escola és una eina fonamental per aconseguir aquesta coeducació real. Docents, alumnat i famílies tenen un paper central en aquesta tasca coeducativa i per aquest motiu les famílies hem donat suport a l’acte de dia 22 de novembre i a les diferents accions coeducatives que es duen a terme als centres educatius de la nostra comunitat

Així, les famílies hem de tenir un paper central en aquesta tasca perquè som una part fonamental de les comunitats educatives però també perquè sense nosaltres aquesta tasca educativa quedarà incompleta.

Per tot això, encoratgem a tots els centres educatius a sumar-se a iniciatives d’aquest tipus i a totes les associacions de mares i pares i a totes les famílies a ser una part activa d’allò que es dugui a terme.

Finalment, hem de recordar que aquest camí cap a la igualtat serà un camí llarg, que vol canviar a la pròpia societat i, per això, es trobarà ple d’entrebancs i de dificultats però que hem de transitar de forma obligatòria perquè si volem aconseguir un futur millor per als nostres fills i filles aquesta serà la manera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>