«

»

juny 07 2019

FESTA-BOTELLADA FINAL DE CURS ESO – ALCÚDIA

El proper 14 de juny es celebra la ja tradicional festa de final de curs d’ESO al Port d’Alcúdia, on hi des de fa anys hi participen molts de joves de de la zona nord de Mallorca, prop de 5.000 els darrers anys. Aquesta celebració ha anat incorporant un consum generalitzat d’alcohol per part dels menors d’edat, amb una macrobotellada a la platja on s’hi detecten nins i nines de cada vegada més joves, dels primers cursos d’ESO.

Enguany repetim la campanya del curs passat, que se va engegar per primera vegada amb accions conjuntes de diverses entitats i coordinada per la Plataforma per un Oci de Qualitat, i que va aconseguir reduir significativament els efectes negatius d’aquesta festa.

FAPA Mallorca ens encarregam de realitzar un treball de sensibilització entre les APIMA i les famílies, amb l’objectiu de que prenguin consciència del seu paper en la prevenció d’aquest tipus de situacions, tant dins com fora de casa. S’han repartit cartes a les famílies, de manera coordinada amb la Conselleria d’Educació (CONVIVEXIT), els centres educatius i els ajuntaments, explicant-los el que sol passar en aquesta festa i oferint-los alguns consells.

FAPA Mallorca, en col·laboració amb IREFREA, hem realitzat 6 xerrades als municipis de la zona nord de Mallorca, a les quals hi han assistit famílies de 14 centres educatius, per informar-les i reflexionar sobre aquest problema. El nostre paper com a famílies comença amb l’educació a casa però no les evidències ens mostren que això no és suficient. L’hegemonia entre els joves i adolescents d’un model d’oci i diversió lligat al consum d’alcohol és un fet complex que necessita d’un abordatge múltiple i divers. La xarxa de joves, la xarxa de famílies, la publicitat, la permissivitat social, la falta de consciència del problema per part dels adults… són alguns dels elements que determinen la situació actual: una situació en la qual ens trobam des de fa més de 20 anys i que si no canviam la nostra estratègia no serem capaços d’invertir-la.

En aquesta campanya hi participen, amb la coordinació de la Plataforma per un Oci de Qualitat, altres entitats amb accions pròpies, que conformen una nova manera d’enfrontar-nos a aquest problema i que fins ara ha aconseguit grans resultats, com xerrades dels policies tutors als joves d’ESO, xerrades i fulletons informatius per part de l’Ajuntament d’Alcúdia, l’emissió d’un ban municipal específic per a aquest dia o el desplegament d’un pla de seguretat de l’ISPIB i els policies tutors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>