«

»

gen. 22 2021

Informe enquesta semipresencialitat

El curs escolar 2020/21 es va iniciar el mes de setembre en l’escenari B, que implicava a la reducció de ràtios a les aules a un màxim al voltant de 20 alumnes, desdoblant els grups quan fos necessari. En el cas d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius (CFG) aquest desdoblament no ha estat sempre possible per falta d’espais disponibles i ha obligat en alguns casos a aplicar un sistema de semipresencialitat, a partir de 2n d’ESO, amb l’assistència a classe a dies alterns de la meitat de cada grup. 

Aquest sistema semipresencial ha significat tot un conjunt de reptes i dificultats per a tota la comunitat educativa i volem transmetre, primer de tot, el nostre agraïment a l’esforç que estan realitzant tant els docents com l’alumnat i les famílies. Durant aquest trimestre, al mateix temps que s’han incorporat totes les mesures de seguretat per la COVID-19, els equips directius han hagut d’adaptar la seva organització i la seva infraestructura informàtica, els docents han hagut de canviar horaris i formar-se en noves metodologies, l’alumnat ha vist capgirada la seva rutina i ha hagut d’adaptar-se a aprendre en aquestes noves condicions, i les famílies hem intentat ajudar els nostres fills i filles a fer-ho. Malgrat tot, l’atenció a l’alumnat en aquest sistema semipresencial encara necessita millorar en diversos aspectes. 

Amb l’objectiu de col·laborar en la millora de l’aplicació del sistema semipresencial, hem proposat aquesta enquesta a les famílies per fer una anàlisi sobre quina ha estat la seva experiència i la dels seus fills i filles.

Pendents d’una anàlisi més acurada de les dades, presentam un avanç dels resultats principals que poden complementar els resultats de la primera avaluació dels centres i ajudar-nos a millorar l’educació que rep l’alumnat en aquest sistema.

 

Dels resultats globals de l’enquesta a famílies sobre semipresencialitat podem extreure 3 idees principals:

  1. Hi ha grans diferències entre els centres sobre com apliquen la semipresencialitat que generen desigualtat. La Conselleria ha de donar el suport necessari i vetllar per garantir una atenció educativa correcta a tot l’alumnat.
  2. Els centres necessiten millorar la seva metodologia i coordinació entre assignatures. A un mateix curs hi ha grans diferències tant en metodologia com en el seguiment de l’alumnat a casa.
  3. La semipresencialitat està afectant negativament l’estat d’ànim d’una part de l’alumnat, de manera molt relacionada amb les dificultats que experimenten.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>