«

»

gen. 30 2020

Les infraestructures educatives: urgències immediates i solucions que no arriben a la mateixa velocitat

FAPA Mallorca vol expressar la seva opinió en relació a algunes notícies que ens mostren la situació de les infraestructures educatives a la nostra comunitat autònoma http://www.manacornoticias.com/noticia.php?id=26554 o https://www.diariodemallorca.es/palma/2020/01/28/alumnos-saranjassa-soportan-frio-debajo/1481292.html entre d’altres.

Com és ben sabut la nostra Federació va aplaudir la creació d’un pla d’infraestructures durant la passada legislatura. La capacitat de planificar allò que es necessita actualment i allò que es necessita en un futur proper era vital per a les nostres infraestructures educatives, per al seu correcte manteniment i per a la seva nova creació. Aquest pla era important per aquests motius però també necessitava tenir la capacitat d’atendre noves demandes, d’incorporar noves necessitats i de tenir els recursos necessaris per dur-los a terme. En aquest aspecte no és la primera vegada que hem mostrat la nostra preocupació pel fet que els pressuposts autonòmics no dotin de diners suficients a l’IBISEC per poder atendre allò previst i allò imprevist i que l’IBISEC, que necessita personal extra per poder dur a terme tots aquests projectes, no vegi incrementada la seva plantilla en la mesura d’allò necessari.

Ens trobem, a més, diferents problemes. Les trabes burocràtiques enlanteixen qualsevol inversió en infraestructures, tant la reforma com la nova construcció. Les administracions no es coordinen de la millor manera per sumar els esforços i per aconseguir que els proejctes es facin de la forma més ràpida possible i això fa que moltes famílies es desesperin perquè es reclamen millores, es reclamen noves escoles o nous instituts i no existeix una resposta adequada per part de l’Administració. Manacor, Campos, Palma i un llarg etcètera de municipis tenen demandes històriques que sempre estan pendents d’algun tràmit administratiu, de la cessió d’un solar, d’un projecte no redactat, d’un pla d’ordenació urbana no adequat o de molts d’altres problemes que pareixen impossibles de solventar. En molts de casos sabem que l’administració municipal o educativa autonòmica té bona voluntat però quan la realitat és que allò que es vol per part de les famílies no s’aconsegueix i això repercuteix en la qualitat de l’educació dels seus fills i filles amb la bona voluntat no ens basta.

Finalment també recordar que el pla d’infraestructures ha de poder donar resposta a allò que no estava previst. Per desgràcia fenòmens climatològics adversos com el temporal Gloria han posat de manifest problemes als nostres centres educatius: calefaccions que no funcionen, goteres a aules o a pavellons, etc. És en aquest moment que el pressupost és important. Quan les escoles i instituts criden a la Conselleria demanen solucions immediates no promeses de futur. En un moment en el que, a més, els diners que gestionen els propis centres educatius, és posat en qüestió per la seva utilització la Conselleria ha de ser capaç de respondre amb diners i en el més breu termini possible. Esperem que el pressupost disponible sigui suficient. La nostra Federació ja va manifestar amb una proposta d’esmena parlamentària per incrementar el pressupost destinat a l’IBISEC que, per desgràcia, creiem que no ho serà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>