Cal educar entre tots i totes, les famílies són imprescindibles a l’escola, totes formam part de la comunitat educativa… Això ho tenim tots clar, però la participació de les famílies, malgrat sigui un dret, no és general, és molt desigual i no tothom hi té accés per igual. I és que no és fàcil, la participació és un procés, un aprenentatge, un dret i també implica responsabilitats, però sobre tot és necessària si volem que l’educació sigui allò que tots i totes volem.
Perquè és així, malgrat la voluntat de tots i totes? què significa obrir les portes de l’escola? realment tothom les pot atravessar? Per parlar de tot això, vos convidam dilluns 14 d’octubre a una conversa amb na Marta Comas, antropòloga i doctora en sociologia, professora associada del Departament de sociologia de la UAB i responsable de la Unitat de recerca i avaluació del Consorci d’Educació de Barcelona. Reservau la vostra entrada en aquesta pàgina.
La seva trajectòria acadèmica en l’actualitat s’ha especialitzat en democràcia a l’escola, la participació de les famílies i les accions col·lectives per a la millora de les polítiques educatives, que ha esdevingut el tema de la tesi doctoral titulada: “La veu de les famílies en el sistema educatiu. Aposta pel bé comú o estratègia de clausura?”. Ha dirigit el “Llibre blanc de la participació de les famílies a l’escola” (Fundació Bofill) i és autora del llibre “Okupes a l’escola, la veu de les famílies al sistema educatiu“.