«

»

jul. 12 2022

La necessària regulació de les sales de joc i apostes

Ahir, 11 de juliol, es va reunir la Mesa Social del Joc, coordinada per la Direcció General de Comerç-Servei del Joc, a les oficines de l’Ajuntament de Palma amb la participació del PADIB (Pla d’Addiccions de les Illes Balears), UNICEF, diferents regidories de l’ajuntament de Palma, la Defensora de la Ciutadania de Palma, la Federació d’Associacions de Veïnats de Palma, el Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears, Projecte Home, Juguesca i  FAPA Mallorca.

A la reunió s’ha tractat l’estat de la tramitació de les modificacions de la Llei del Joc, que segons està previst entrarà en tramitació parlamentària el darrer trimestre de l’any, les línies generals del PEMPA (Pla Estratègic Municipal de Prevenció de les Addiccions de Palma) pel que fa a les addiccions al joc, i el tema principal: la coordinació Ajuntament de Palma i Direcció General de Comerç pel que fa a mesures de regulació dels establiments de joc i apostes, en aquells aspectes que incrementen o faciliten les addiccions i els efectes nocius del joc d’atzar i les apostes. Com hem estat demanant les entitats socials des de fa un temps, des de la Direcció General de Comerç i des de la Regidoria de Model de Ciutat s’està treballant en regular temes com la distància, les ampliacions i la regulació horària. 

Destacam que a Palma (i altres municipis) els establiments de jocs i apostes no tenen regulació horària pel que poden obrir les 24 hores del dia, quan les evidències demostren que aquest fet facilita i incrementa les addiccions. A FAPA Mallorca celebram que s’apliquin regulacions tan necessàries per protegir els adolescents i joves i la ciutadania en general dels efectes addictius d’aquests jocs.

Finalment, hem proposat que la Mesa Social del Joc faci un informe recomanant a altres municipis que apliquin aquestes i altres regulacions amb l’objectiu de reduir aquests efectes, que s’enviarà en nom de tots els membres participants de la Mesa Social del Joc a tots els municipis. 

Per una altra banda, UNICEF ha destacat la problemàtica de l’augment del joc en línia i la necessitat de regular-lo, encara que es tracta de competències estatals. Aquest és un risc emergent sobre el qual caldrà legislar correctament ja que actualment té una relació molt estreta amb les cases de joc presencial, on hi ha pantalles per fer apostes online i que poden ser un dels primers llocs on els adolescents en prenguin contacte.

Des de FAPA Mallorca seguirem treballant per eliminar i reduir els riscos que afecten els nostres joves, tal i com estam fent en  aquest tema des del 2019, com ja manifestàrem amb la primera roda de premsa conjunta i la taula rodona organitzada sobre les cases d’apostes i el joc online.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>