«

»

set. 19 2016

REUNIÓ AMB EL CONSELLER PER LES REVÀLIDES

IMG-20160919-WA0017 (1)Avui, 19 de setembre, membres de FAPA Mallorca en representació del col·lectiu de famílies ens hem reunit amb el Conseller d’Educació, el Director general de Planificació, el Director general d’Universitat i el Director general d’innovació i comunitat educativa, en el marc de les reunions que va anunciar la Conselleria d’Educació per tractar el tema de les PROVES INDIVIDUALITZADES LOMCE, més conegudes com a revàlides.

Tant els representants de la Conselleria d’Educació com els de FAPA Mallorca hem expressat una vegada més el nostre rebuig i preocupació per aquestes PROVES LOMCE que enguany la llei preveu fer a 3er i 6è de Primària i, per primera vegada, a 4rt d’ESO i 2n de Batxillerat. Des de FAPA Mallorca també hem informat a la Conselleria del recurs que la nostra confederació estatal (CEAPA) té previst interposar contra les PROVES LOMCE i de possibles mobilitzacions.

Aquestes proves no aporten res positiu, més aviat generen caos i confusió al sistema. Pedagògicament, les proves LOMCE suposen la pèrdua d’un curs al darrera de la preparació d’uns exàmens sense valor, enlloc d’aprofitar el que seria el darrer any d’escolarització obligatòria per alguns alumnes. A més, obliguen a l’administració a un gran esforç econòmic i organitzatiu quan els doblers i les energies podrien invertir-se de millor forma.

Recordem que gràcies a la pressió de la comunitat educativa i a la voluntat de l’actual equip de la Conselleria les PROVES LOMCE de Primària del curs passat no es varen fer i es varen substituir pels resultats dels exàmens propis de cadascun dels centres en aquests cursos. La Conselleria ens ha avançat que mantindrà aquesta postura per Educació Primària.

Així, doncs, pel que fa a la nova PROVA LOMCE de 4rt d’ESO, atès que no té cap valor acadèmic pel curs 2016-2017, HEM DEMANAT que com a mínim s’adopti el mateix criteri que a les proves de Primària.

D’altra banda, pel que fa a la PROVA DE 2n de Batxillerat que tampoc no tindria valor acadèmic al 2017 i que no compromet la titulació, cal recordar que tot i rebutjar el format de revàlida, aquestes proves ocupen el buit que va deixar la Selectivitat i que per tant s’hauria de preveure alguna PROVA D’ACCÈS per l’alumnat que vol optar als estudis universitaris.

Totes aquestes alternatives es refereixen al curs 2016-17 i cal tenir molt present que si no treballam perquè es produeixin canvis a la LOMCE el pròxim curs les PROVES LOMCE tindran valor acadèmic i qui no les superi no tindrà el títol ni d’ESO, ni de Batxillerat.

Per tot això INSISTIM EN EL NOSTRE REBUIG A LA LOMCE per les nefastes conseqüències que provoca i VOLEM FER PALÈS L’ÚS CAPCIÓS que fa l’actual govern estatal en funcions de les PROVES LOMCE perquè les fa servir de moneda de canvi en un possible acord d’investidura.

Finalment, se li ha comunicat al Conseller que l’administració no pot dilatar aquesta situació de desconcert i s’ha compromès, després d’escoltar a tots els representants de la comunitat educativa, a comunicar les mesures que s’adoptaran per aquest curs abans de final de mes.

LA JUNTA DIRECTIVA DE FAPA MALLORCA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots usar aquestes HTML etiquetes i atributs: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>