TANCAMENT DE L’IES POLITÈCNIC
I ALTRES PÈRDUES DE PLACES EDUCATIVES
Aquest dijous 19 de desembre ens hem reunit amb el Conseller d’Educació, en una Mesa de Diàleg amb les Famílies extraordinària, per tractar les propostes de la Conselleria del tancament de l’IES Politècnic i la reducció de les noves places previstes al centre en construcció a Palma. Hem transmès al Conseller que FAPA Mallorca ens oposam a qualsevol mesura que impliqui la reducció de places públiques o incrementar la saturació dels centres existents.
TANCAMENT DE L’IES POLITÈCNIC
En el cas del tancament de l’IES Politècnic, l’argumentació de la Conselleria de la necessitat de crear un centre integrat d’FP, CIFP, o la realització d’una reforma de l’edifici, no justifica la desaparició d’un Institut d’Educació Secundària i la pèrdua dels seus grups. La necessitat de creació de places educatives públiques a Palma és una demanda històrica, pel que la redistribució dels prop de 300 alumnes entre els altres IES ocasionarà una saturació que genera molts de problemes que perjudiquen l’educació que han de rebre.
Per una altra banda, el procés d’eliminació progressiva de cursos, començant per 1r d’ESO el proper curs, condemna a l’alumnat a un IES fantasma que cada any tendrà menys alumnes. Qui voldrà que el seu fill o filla acabi fent 4t d’ESO a un centre on només queden ells? L’educació secundària no és només rebre classes dins l’aula, és molt important l’ambient i la comunitat escolar, les activitats compartides… i això també ho haurien de saber a la Conselleria d’Educació.
El mes de febrer es publicarà la resolució anual que, segons la decisió de la Conselleria d’Educació, impedirà l’adscripció de nous alumnes a l’IES Politècnic, i començarà l’eliminació d’un centre educatiu a Palma.
REDUCCIÓ DE LES NOVES PLACES EDUCATIVES PREVISTES
També hem manifestat que ens oposam a la decisió de darrera hora de no crear un nou centre educatiu a La Femu, amb les 3 línies previstes d’Infantil i Primària, com indicava el Pla d’Infraestructures presentat a principis de curs. La Conselleria d’Educació ara ha decidit que es traslladarà el CEIP Felip Bauçà a l’edifici que s’està construint, pel que només s’afegirà 1 línia a l’oferta educativa de Palma. El Pla d’Infraestructures contemplava la possibilitat de traslladar “temporalment” el CEIP Felip Bauçà mentre es realitzaven obres, no la pèrdua de 2 noves línies educatives.
El futur ús de l’actual edifici del CEIP Felip Bauçà no està encara decidit. S’ha proposat traslladar-hi el segon cicle d’Educació Infantil del CEIP de Pràctiques i afegir-hi aules de 0-3. En qualsevol cas, la necessitat de crear aules 0-3, 6 com a màxim, no justifica la reducció de nova oferta educativa en 18 aules, les que componen les 2 línies que no es crearan.
TANCAMENT DE L’IES NOU LLEVANT
Per acabar, llegim al Pla d’Infraestructures que està previst tancar l’IES Nou Llevant i traslladar el seu alumnat al futur IES Son Ferriol, un institut que s’espera des de fa més de 20 anys. Aquesta ocupació de centres nous amb places ja existents, com en el cas del CEIP Felip Bauçà, significa de nou reduir el creixement en places escolars públiques inicialment planificat.
Tant la construcció del CEIP de La Femu com l’IES Son Ferriol eren fruit de previsions objectives i d’una planificació acordada amb la comunitat educativa. No entenem com ha pogut canviar tant la necessitat de noves places escolars a Palma perquè la Conselleria les redueixi a menys de la meitat, ni perquè pren aquestes decisions en contra de la comunitat educativa.